Week van Zorg en Welzijn 2018

Wil jij weten hoe welzijn en zorg in Flevoland écht werkt? De Week van Zorg en Welzijn is de uitgelezen kans om als nieuwe cliënt, (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie bij je in de buurt. Ook als je in zorg en welzijn wil werken is dit het moment om te kijken wat het inhoudt. Tijdens de Week staan medewerkers, vrijwilligers en cliënten voor je klaar om meer te vertellen over de zorg die ze bieden en hoe ze die zorg ervaren.

Activiteiten
Ook in Flevoland openen diverse zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het grote publiek. Van 12 tot en met 17 maart worden tal van activiteiten georganiseerd. In Flevoland start de Week zelfs al op zaterdag 10 maart met de markt Daar wil ik bij zijn in Lelystad. Je bent van harte welkom! Ga langs bij een organisatie bij jou in de buurt en doe inspiratie op!

Video van Maarten van der Weijden

Speeddaten met loopbaanoaches en werkgevers zorg en welzijn
Wil jij aan je loopbaan werken of ben je op zoek naar vacatures? Pak je kans! Op zaterdag 10 maart 2018 van 11.00 tot 15.00 uur kun je speeddaten met ervaren loopbaanadviseurs of professionals van zorg- en welzijnsorganisaties met vacatures in Flevoland. Tijdens de markt ‘Daar wil ik bij zijn’ in het stadhuis van Lelystad, Stadhuisplein 2. Je kunt je ter plekke inschrijven, maar vol = vol. Dus zorg dat je op tijd bent! Lees hier meer

Informatiemarkt ‘Daar wil ik bij zijn’ in Lelystad
Op zaterdag 10 maart van 11.00 tot 15.00 uur vindt de informatiemarkt ‘Daar wil ik bij zijn’ plaats in het Stadhuis in Lelystad. Dé markt om kennis te maken met de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn in Lelystad. Zorgaanbieders, welzijns- en wellnessorganisaties en vrijwilligers uit Lelystad slaan de handen ineen tijdens een informatie, activiteiten- en belevingsmarkt in het stadhuis van Lelystad. Daar wil ik bij zijn!

Kick off
Op zondag avond 11 maart begint ambassadeur Maarten van der Weijden aan de officiële Kick-off van de Week van Zorg en Welzijn. Hij gaat door het hele land in zwembaden bij zorg- of welzijnsorganisaties zwemmen. Van Groningen tot Limburg, van Zeeland tot Utrecht, hij gaat overal langs! We laten hiermee de diversiteit en de dynamiek van zorg en welzijn aan heel Nederland zien: zorg gaat immers ook 24/7 door!

Bustour
Nieuw dit jaar is de bustour: een grote touringcar reist het hele land door en bezoekt 14 middelbare scholen. Op deze scholen worden steeds vijf gastlessen gegeven door ambassadeurs uit de sector. Zij vertellen over hun beroep of opleiding binnen zorg en welzijn. Het doel van deze tour is om jongeren te interesseren in een opleiding of beroep binnen zorg en welzijn en ze de diversiteit van deze sector te laten zien. Tijdens de scholentour rijdt bn’er Tim Haars mee.

‘Heel Holland Zorgt’

Heel Holland Zorgt is het programma waarin bekende Nederlanders uit hun comfort-zone gaan en volledig meedraaien in een zorg- of welzijnsorganisatie. Zo geven ze de kijkers op een toegankelijke en optimistische manier een kijkje in de wereld van zorg en welzijn. Heel Holland Zorgt is de aftrap naar de Week van Zorg en Welzijn. Het programma is van 17 februari t/m 17 maart elke zaterdag te zien om 16:30 uur bij SBS6.

Activiteiten

Klik hier voor een kaart met activiteiten in de regio.

Special Week van Zorg en Welzijn

Vanaf 4 maart valt de Special van Zorg en Welzijn weer op de mat. Het is een mooie krant boordevol interessante artikelen over zorg en welzijn met veel informatie over recente ontwikkelingen en activiteiten in de regio.
Lees hier de Special

Volg ons

Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten rond de Week van Zorg en Welzijn! Doe mee en praat mee met #WZW2018.