Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht

Thuiszorg

Jaarlijks maken zo'n 630.000 mensen gebruik van thuiszorg. Mensen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan thuiszorg. Bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd, een ziekte of een handicap of de geboorte van een baby. De thuiszorgorganisaties geven mensen voorlichting, verpleging of persoonlijke en huishoudelijke verzorging thuis, zoals:
- verpleging, zoals wondverzorging
- huishoudelijke hulp
- persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden - kraamzorg
- gespecialiseerde verzorging, zoals hulp aan mensen met psychische of sociale problemen  

Een baan in de thuiszorg betekent zelfstandig werken; je werkt bijna altijd alleen in het huis van je cliënt. Het is in de thuiszorg goed mogelijk om zowel voltijd als deeltijd te werken. Bijvoorbeeld een paar uur of een aantal dagdelen per week. Avond- en weekenddiensten zijn in de thuiszorg normaal.

Beroepen
Beroepen in de thuiszorg zijn o.a.:

 • Zorghulp
 • Alfahulp
 • Helpende  
 • (Kraam)Verzorgende  
 • Wijkverpleegkundige:
  De wijkverpleging is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Een nieuw opleidingsprofiel moet verpleegkundigen hierop voorbereiden. Hieronder vind je een filmpje dat werkbegeleiders van hbo-v stagiaires in de wijk helpt wegwijs te worden in dit nieuwe opleidingsprofiel.
  Bekijk hier de film
  Meer informatie vind je op: zorgvoorbeter.nl/hbov-wijkstages

Meer informatie over bovenstaande beroepen vindt je op YouChooz*.

 *YouChooz is dé landelijke voorlichtingssite over opleidingen en beroepen in zorg, welzijn en sport. Ontdek hier alles over jouw mogelijkheden en maak je toekomst.