Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 03-03-2020Naar overzicht

Zorgmedewerkers overwegend positief over combibanen 03 mrt 2020

Vier HRM studenten van Hogeschool Windesheim hebben onder medewerkers van diverse zorginstellingen in Flevoland een onderzoek uitgevoerd naar de mening van de medewerkers over een combibaan. Bij een combibaan heeft iemand twee banen. Dit kan in de praktijk dezelfde functie zijn binnen twee verschillende teams bij dezelfde werkgever, maar ook twee verschillende functies of zelfs twee verschillende werkgevers. Combibanen maken het binnen de zorg makkelijker om kleine contracten in te vullen.

Studenten Aukje Bakker, Nátaly Santana, Simone Kempers en Nahal Akili hebben zowel medewerkers bevraagd die al een combibaan hadden, als medewerkers die geen combibaan hebben. Opvallend is dat medewerkers die een combicontract hebben hier doorgaans heel positief over zijn en dit graag zo houden. Medewerkers die geen combicontract hebben, missen kennis over wat een combicontract is. Informeren over de voordelen en mogelijkheden is dus een belangrijke manier om mensen te enthousiasmeren voor deze manier van werken. Vooral het delen van ervaringen van tevreden medewerkers die werken met een combicontact, is een kans om het aantal combicontracten uit te breiden. Waardoor lastiger in te vullen kleine contracten op een creatieve manier met geschikte kandidaten ingevuld kunnen worden.

Uit het onderzoek kwam echter wel naar voren dat de deelnemende medewerkers weinig behoefte hebben om meer uren te werken. Voor hen zouden combibanen vooral interessant zijn om verloop terug te dringen. Dankzij de verbindingen die gelegd werden wordt het thema combibanen daarom verder meegenomen in een volgend afstudeeronderzoek wat onder young professionals in de zorg wordt uitgevoerd door Aaltje Ramcharan, vierde jaar studente HRM van Windesheim Flevoland.

Nátaly: “Combibanen blijken in werkelijkheid minder ingewikkeld dan het vooraf lijkt.” “Inderdaad,” vullen Simone en Aukje hun collega aan: “Het missen van kennis over combibanen is het knelpunt. Als werkgever is het daarom van belang de voordelen voor de werknemer duidelijk te maken.”

Bij het goed invullen van een combibaan zijn vier aspecten belangrijk. De wisselwerking tussen de beide banen, de planbaarheid van het werk, de duurzaamheid van het contract en de (sociale) context waarbinnen de beide banen worden uitgevoerd. Medewerkers die kiezen voor een combibaan, willen begrip van hun collega’s en leidinggevenden en vooraf duidelijkheid over de invulling van de banen. Combibanen geven de medewerkers daarentegen vrijheid, afwisseling en meer ervaring.

“We zijn trots dat we gewerkt hebben aan zo’n maatschappelijk project. Hiermee kunnen we echt iets betekenen voor anderen en bijdragen aan iets wat groter is dan wij”, sluiten de studenten hun presentatie af.

Een volgende stap is om nu de conclusies van het onderzoek te analyseren en hier vervolg aan te geven.

Bekijk hier de korte samenvatting van de onderzoeksresultaten