Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 14-02-2019Naar overzicht

Ziekenhuispersoneel en geïnteresseerden in de zorgsector omarmt tijdens bijeenkomst14 feb 2019

Op 7 februari vond de informatie- en oriëntatiebijeenkomst over werken in de zorgsector plaats in gemeentehuis Lelystad. Wethouder John van den Heuvel (Werk en Inkomen) opende de bijeenkomst. Tijdens een middagvullend programma kregen 112 geïnteresseerden de gelegenheid om direct in contact te komen met zo’n 20 werkgevers uit de zorgsector. Daarnaast waren er diverse workshops en konden zij in gesprek met loopbaancoaches van Sterk in je werk.

Vraag en aanbod omarmen elkaar
Zowelwerk nam samen met UWV, WerkgeversServicepunt Flevoland en de gemeente Lelystad het initiatief om ex-medewerkers die hun baan hebben verloren vanwege het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen te faciliteren in hun zoektocht naar een nieuwe baan. "Op 25 november 2018 hebben wij, het college, en vele bewoners van Lelystad, het ziekenhuis omarmt. En dat doen we ook weer op deze bijeenkomst", aldus de wethouder. De bijeenkomst was een belangrijk initiatief voor al het zorgpersoneel en medewerkers die werkzaam waren in ondersteunende functies. De wethouder prees het enthousiasme van de organisatoren en de regionale werkgevers die door hun gezamenlijke inzet in korte tijd vraag en aanbod bij elkaar hebben gebracht.

Professionals behouden
Zowelwerk, de regionale werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Flevoland, streeft er samen met zijn partners naar om professionals zoveel mogelijk te behouden voor de sector zorg en welzijn in Flevoland. Werkgevers gaven na de bijeenkomst aan dat zij veel geschikte potentiële collega’s hebben gesproken. Bezoekers waren blij met de gelegenheid om zichzelf weer op de kaart te mogen zetten bij een variatie aan werkgevers. "Deze positieve reacties van bezoekers en werkgevers bewijzen dat we de verwachtingen hebben waargemaakt", vertelde Peter de Vreede, directeur Zowelwerk.

Volgende bijeenkomst
In de sector zorg en welzijn in Flevoland ziet UWV sinds december 2018 een toename van 172 WW-uitkeringen. Dit houdt volgens UWV direct verband met het faillissement van MC Ijsselmeerziekenhuizen. Daarom sluit UWV als organisator aan bij het banenevenement ‘vliegensvlugnaarwerk’ dat het Werkbedrijf Lelystad en Flevoland Werkt! organiseren in de nieuwe terminal van Lelystad Airport. Op donderdag 14 maart zijn 100 werkgevers uit alle sectoren met hun vacatures aanwezig. Zowelwerk richt op dit evenement een zorgstraat in. Daar staan ook weer veel werkgevers uit de regionale zorg- en welzijnssector.