Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 20-03-2018Naar overzicht

Week van Zorg en Welzijn 2018 speelt sector in de kijker20 mrt 2018

Zesde editie groot succes met Koninklijk bezoek en recordaantal geopende locaties

Van 12 t/m 17 maart organiseerden meer dan 1400 locaties in heel Nederland activiteiten om te laten zien hoe het is om in de zorg- en welzijnssector te leren en te werken. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Op de openingsdag van de zesde Week van Zorg en Welzijn vereerde Koning Willem-Alexander de sector met een werkbezoek. Verder zorgden de 24-uurs zwemmarathon van Maarten van der Weijden en de speciale zorg- en welzijnstourbus voor de nodige aandacht. Diverse lokale en landelijke pers deden verslag van de week en de uitdagingen waar de sector voor staat.

Records
In heel Nederland hielden meer dan 1400 locaties open huis. Ten opzichte van vorig jaar waren dat er ruim 200 meer. Een recordaantal: nooit eerder organiseerden zoveel zorg- en welzijnslocaties in één week activiteiten om aandacht voor de sector te vragen. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus, is enthousiast over dit recordaantal: “Tekort aan personeel is de grootste uitdaging de komende tijd. Personeelswerving is voor de meeste organisaties de hoofdreden om een open dag te organiseren. De toename van geopende locaties dit jaar is dan ook een teken dat de sector echt zit te springen om mensen. Op allerlei niveaus en bij alle soorten organisaties in deze mooie sector.” De grotere interesse voor de diverse banenmarkten en speeddates ten opzichte van voorgaande jaren onderstreept dat het arbeidsmarktperspectief dat de sector te bieden heeft niet onopgemerkt blijft.

Koninklijke tintje
Het werkbezoek van Zijne Majesteit de Koning bij de start van de Week van Zorg en Welzijn, maakte deze editie extra bijzonder. Tijdens het bezoek ging de Koning in gesprek met bewoners, hun familie en medewerkers van een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook sprak hij met ambassadeurs over hun enthousiasme voor het vak en het belang van goede zorg en welzijn voor de samenleving.

Uiteenlopend programma
Zowelwerk organiseert de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn in Flevoland om een realistisch beeld over de sector over te brengen; zorgmedewerkers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en toewijding en tegelijkertijd potentiële werknemers te interesseren voor een toekomst in deze betekenisvolle sector. Dit leidde ook dit jaar tot een uiteenlopend programma. Zo zwom olympisch kampieon Maarten van der Weijden in de Hanzeborg in Lelystad als onderdeel van zijn tocht langs 14 verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Zo verbond hij alle zorgregio’s van Nederland. Met deze actie werd speciale aandacht gevraagd voor de vaak onderbelichte nachtzorg. Verder stopte er bij middelbare school Het Perron in Dronten een grote touringbus. Tijdens deze inspiratie bustour bezochten professionals uit de volle breedte van de sector middelbare scholen door het hele land om gastlessen te geven over hun dagelijkse bezigheden en vertelden wat je moet kunnen om dit werk te kunnen doen. En natuurlijk openden verschillende zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het publiek.

Save the date
De Week van Zorg en Welzijn 2019 is van 11 t/m 16 maart. Save the date!