Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 11-06-2020Naar overzicht

Webinars digitale vaardigheden11 jun 2020

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar het is lastig om mensen daar nu in te scholen. Daarom bieden WGV Zorg en Welzijn en Zowelwerk een aantal gratis webinars aan.

De webinars zijn ontwikkeld door Suzanne Verheijden en Marijke Bult.

Meedoen aan deze bijeenkomsten kan via deze link: aanmelden aanbod digitaal vaardiger

 1. Coachen van minder digivaardige collega’s
  Hoe helpt u collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden/vragen van dit moment. Tijdens het webinar dat op maandag 15 juni 2020 plaatsvond kwam een deel van de training digicoach aan bod. De presentatie van dit webinar vind je hier.
 2. Zelf digivaardiger worden
  Benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor was het webinar op dinsdag 23 juni van 19.00-20.00 uur. De presentatie van dit webinar vind je hier.
 3. Programma aanpak organisatie digitaal vaardiger
  Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van jouw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Uitleg en tips werden gedeeld op maandag 29 juni van 13.00 -14.00 uur. De presentatie van dit webinar vind je hier.
  De praktijkworkshop op 6 juli sluit hierbij aan.
 4. Workshop organisatie digitaal vaardiger
  Een praktische vertaling maken van het programma digitaal vaardige organisatie naar uw eigen organisatie. Op maandag 6 juli van 13.00 – 15.00 uur vond een webinar met dit thema plaats. De presenatie en het projectplan kun je downloaden via deze link.
 5. Webinar Zorgtechnologie en digitale vaardigheden
  Heb je in je werk te maken met zorgtechnologie? En wil je dat daar veilig, transparant en goed mee wordt gewerkt? Op 9 september van 13.00 tot 14.00 uur gaan Suzanne Verheijden en Rob Nijhuis (coördinator Academie van de Technologie & Zorg Academie (TZA)) in gesprek over de digitale vaardigheden die vereist zijn voor het gebruik van zorgtechnologie. Naast tips en tricks over hoe je daar aandacht voor kunt hebben zullen Rob en Suzanne dat demonstreren aan de hand van 4 verschillende technologische producten en gaan ze met de deelnemers in gesprek.

 6. Empathie voor de digistarter
  De digistarter heeft met veel drempels te maken. Zoals faalangst en laaggeletterdheid. Het onderwerp van het webinar of de fysieke bijeenkomst op maandag 21 september van 10.00 – 11.00 uur, is waar u in het geval van die drempels rekening mee moet houden.
 7. Zelf digivaardiger worden
  Bent u benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op donderdag 8 oktober van 10.00-21.00 uur. Dit is een vernieuwde versie van het webinar van  23 juni.
 8. Programma aanpak inclusief workshop organisatie digitaal vaardiger
  Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak inclusief een workshop om dit naar uw eigen organisatie te vertalen? Doe dan op maandag 12 oktober van 13.30 – 16.00 uur mee aan het webinar of  de fysieke bijeenkomst. Dit is een herhaling en combinatie van de webinars van 29 juni en 6 juli. 

Interesse? Aanmelden kan hier.

Meer informatie over werken aan digitale vaardigheden in de zorg: www.digivaardigindezorg.nl