Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 19-03-2018Naar overzicht

Veel belangstelling speeddates werkgevers zorg en welzijn en loopbaancoaches19 mrt 2018

Veertig aanmeldingen voor gratis loopbaanadvies ‘Sterk in je werk’

Op zaterdag 10 maart was het een drukte van belang in het stadhuis van Lelystad. Op de markt ‘Daar wil ik bij zijn’ gingen ruim 40 mensen in gesprek met werkgevers in zorg en welzijn en loopbaancoaches. In totaal werden ruim 80 gesprekken gevoerd. Tijdens de speeddates konden deelnemers zich presenteren aan werkgevers of advies vragen aan een loopbaanadviseur.

Sterk in je werk
Er was veel belangstelling voor een baan of opleiding in zorg en welzijn. Opvallend veel zij-instromers kwamen op de speeddates af. Deze mensen die nu werkzaam zijn in een andere sector gaven aan graag de overstap te maken naar zorg en welzijn. Er meldden zich maar liefst 40 mensen aan voor een gratis loopbaanadviesgesprek van Sterk in je werk.

De gesprekken werden zeer gewaardeerd. De deelnemers gaven aan veel te hebben geleerd van de gesprekken, bijvoorbeeld om meer aandacht te geven aan het CV. Ook werkgevers waren positief. Ze planden diverse vervolggesprekken met deelnemers voor verdere kennismaking.

Daar wil ik bij zijn
De markt ‘Daar wil ik bij zijn’ werd georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Ruim 30 organisaties in zorg en welzijn uit Lelystad presenteerden zich aan de inwoners van Lelystad. De hele dag was er veel aanloop en er hing een positieve sfeer.