Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 16-10-2018Naar overzicht

Ruim 200.000 scholieren leren over zorg en techniek 16 okt 2018

Op maandag 8 oktober is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voor zorg en welzijn in Limburg gelanceerd. Organisaties uit het samenwerkingsverband RegioPlus, waaronder Zowelwerk, ontwikkelden het gratis lespakket voor middelbare scholieren van het vmbo, havo en vwo. De module Zorg 2.0 – van sensor tot robot laat scholieren kennismaken met innovaties in zorg en welzijn en zet ze tegelijkertijd aan het denken: past de combinatie zorg & technologie bij mij?

Focus op zorg en technologie
De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten in de zorg- en welzijnssector.

Uitbreiding voor basisonderwijs
De nieuwe module is een onderdeel van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, dat vorig jaar door de regionale werkgeversorganisaties beschikbaar werd gesteld aan 2.000 middelbare scholen. Met dit lespakket hebben ruim 200.000 scholieren inspiratie opgedaan voor de sector zorg en welzijn. Direct na de lancering van het eerste lespakket gaven meerdere partijen, waaronder het mbo, aan interesse te hebben in de gratis lespakketten. Zorg en Techniek is dan ook niet de enige uitbreiding. De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om leerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket nog dit jaar opgeleverd.

Meer weten over de lespakketten? Neem dan contact op met Annick van der Hoeven van Zowelwerk via 06- 403 33 477 of via a.vanderhoeven@zowelwerk.nl.