Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 12-06-2020Naar overzicht

RAAT Update – samen digivaardig! 12 jun 2020

Het lijkt erop dat de eerste golf van de coronacrisis voorbij is, maatregelen worden versoepeld en we kunnen weer voorzichtig vooruit gaan kijken. Ook voor RAAT Flevoland kijken we weer vooruit. De RAAT-activiteiten die op de agenda staan vinden tot en met september digitaal plaats. De eerstvolgende bijeenkomst van het HRM-netwerk vindt op 9 juli plaats en staat in het teken van ‘transities op de arbeidsmarkt – hoe kunnen we als sector gebruik maken van de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt?’. Door corona dreigen veel mensen hun werk te verliezen. Een nieuwe stroom mensen die wellicht geïnteresseerd is om te werken in de zorg en welzijn. Hoe kunnen we deze instroom met elkaar slim organiseren? En wat vraagt dit van de samenwerking tussen werkgevers en onderwijs?

Webinars
Om handvatten te bieden voor de volgende fase in deze coronacrisis bieden we, op verzoek, een reeks webinars aan over digitale vaardigheid voor alle zorgprofessionals en leidinggevenden. De eerste webinar vindt plaats op 15 juni: ‘Coachen van minder digivaardige collega’s: hoe help je collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden/vragen van dit moment?. Op 25 juni vindt de webinar ‘Na het front weer één team vormen’ plaats: hoe ondersteun je dit proces als HR-professional? Hoe geef je de juiste aandacht en begeleiding aan je medewerkers? Welke ondersteuning moet je nu bieden, zodat zij een eventuele tweede golf (weer) aankunnen? De webinars zijn voor iedereen uit het netwerk van RAAT.

Doorontwikkeling
De komende periode gaan we met de RAAT-netwerken in overleg over de doorontwikkeling en de invulling van de activiteiten tot december. Heb je nu al suggesties, tips of vragen? Laat het ons weten en mail naar Rosanne Engberts: r.engberts@zowelwerk.nl

Samen voor voldoende mensen in welzijn en zorg