Geplaatst op: 14-05-2018Naar overzicht

De nieuwe cao VVT: stimulans voor verhogen instroom én behoud14 mei 2018

Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over de cao VVT, met een loonsverhoging van 4%. De cao ademt een stimulans uit voor meer instroom én behoud en is daarom een mooie ondersteuning van activiteiten in het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT): vanaf 1 september stijgen zowel de leerlingensalarissen (+10%) als de stagevergoedingen (+16%). Ook zijn afspraken gemaakt over het bevorderen van instroom en zij-instroom, met een oriëntatiebaan waarin belangstellenden in korte tijd kunnen kennismaken met het vak. Verder is in de cao aandacht voor de waardering van de huidige medewerker, onder meer door een loonsverhoging van 4% per 1 oktober 2018.

Oriëntatiebaan
Een nieuwigheid in de cao is de oriëntatiebaan. De oriëntatiebaan is:

  • bedoeld voor instromers om te kijken of de ouderenzorg wat voor hen is en voor werkgevers om te kijken of deze medewerker geschikt is / zich kan ontwikkelen op basis van de juiste competenties.
  • een baan voor 3 maanden voor 1800 euro bruto fulltime basis all in. Dus incl. vakantiegeld, zonder onregelmatigheidstoeslag of eindejaarsuitkering.
  • een apart arbeidsvoorwaardenpakket en geen inschaling in FWG.
  • een baan die niet in de plaats van reguliere bezetting komt. En bij deze banen hoort ook begeleiding.
  • een baan die niet in de plaats komt van allerlei inspanningen die nu al plaats vinden om zij instroom te stimuleren. Zoals herintrederstrajecten of zij- instroom trajecten met gelijk een BBL-plek. Het staat werkgevers vrij om zelf trajecten op te zetten.

Bekijk hier de nieuwe caoMeer lezen: nursing.nl: Akkoord cao VVT: forse loonsverhoging (4%)