Geplaatst op: 05-03-2018Naar overzicht

Maart weer in teken van Week van Zorg en Welzijn05 mrt 2018

Maarten van der Weijden zwemt voor wereldrecordpoging in Hanzeborg

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart is weer de Week van Zorg & Welzijn. In Flevoland start de week al op 10 maart met de markt ‘Daar wil ik bij zijn’ in stadhuis Lelystad, waar ruim 30 zorg- en welzijnsorganisaties zich presenteren. In de regio openen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De locaties lopen uiteen van verzorgingshuis tot ziekenhuis, van vrijwilligersorganisatie en wijkteam tot huidtherapeut. Kijk voor het complete overzicht aan activiteiten op www.zowelwerk.nl.

Maarten van der Weijden
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van deze week en verzorgt de officiële kick off. Hij gaat op 14 zorg- en/of welzijnslocaties zwemmen, op elke locatie 1 uur. In Flevoland duikt hij in het zwembad van woonzorglocatie Hanzeborg in Lelystad. Totaal is hij 36 uur bezig met deze wereldrecordpoging, en vraagt daarmee tegelijk aandacht voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. “Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om deze wereldrecordpoging te behalen”, aldus Van der Weijden.

Bustour
Nieuw dit jaar is de Zorg en Welzijn bustour door heel Nederland. In deze bus zitten vrijwillige ambassadeurs uit zorg en welzijn. De bus bezoekt tijdens de week 14 middelbare scholen waar de ambassadeurs korte gastlessen geven. Ze vertellen de leerlingen over hun beroep: wat is er leuk aan of wat is er juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? Om jongeren enthousiast te maken voor een beroep of opleiding in zorg en welzijn. In Flevoland bezoekt de bus Het Perron in Dronten. BN’er Tim Haars rijdt de hele week mee met de bus.

Zowelwerk coördineert de Week van Zorg en Welzijn in Flevoland. Iedereen is van harte welkom op verschillende locaties. Op www.zowelwerk.nl is een compleet en actueel overzicht van activiteiten in de regio te vinden. Via Twitter @zowelwerk zijn actuele activiteiten in Flevoland te volgen. Voor een landelijk overzicht van activiteiten en deelnemers: www.weekvanzorgenwelzijn.nl.