Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 01-03-2021Naar overzicht

Loopbaanportal Zowelwerk: resultaten 2020 en ontwikkelingen voor de toekomst01 mrt 2021

Zowelwerk bracht onlangs de jaarrapportage 2020 uit voor de vacaturewebsite en loopbaanportal van Zowelwerk, met daarin een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en cijfers.

Uit deze rapportage blijkt onder meer dat 19 zorg- en welzijnsorganisaties hun vacatures plaatsten. Gemiddeld werden ruim 40 nieuwe vacatures per maand gepubliceerd. Het effect van de coronacrisis is hierin duidelijk zichtbaar. Waar het gemiddelde de eerste twee maanden nog 88 is, daalt het vanaf april naar 34 vacatures per maand. Ook het aantal kandidaten is beduidend teruggelopen, met een opvallende uitschieter naar boven in de maand juli.

Organisaties die meer dan 10 vacatures in 2020 plaatsten, ontvingen naast een algemeen beeld ook een organisatie specifieke rapportage.

Toekomst
In 2021 stapt Zowelwerk over naar een nieuwe vacaturesite. De huidige website bestaat inmiddels 5 jaar, een mooi moment om te onderzoeken of de vorm en inhoud nog aansluit bij de huidige tijd. Daarnaast zijn er ontwikkelingen gaande voor een landelijk loopbaanplatform voor zorg en welzijn. Binnenkort volgt meer informatie over deze ontwikkelingen.