Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 29-10-2019Naar overzicht

Kinderen steken handen uit de mouwen in de zorg 29 okt 2019

Ruim 100 leerlingen uit het basisonderwijs gingen eind oktober hard aan het werk in de zorg. Tijdens Bliksemstages bij organisaties Zorg & Welzijn in Flevoland ontdekten de kinderen de veelzijdigheid aan beroepen in deze sector.

Hoe geef je iemand een injectie? Wat voor activiteiten kun je organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking? Hoe zorg je ervoor dat een ziek persoon van zijn ziekenhuisbed in de badkamer komt? Het zijn zomaar drie voorbeelden van werkzaamheden waar de leerlingen bij mochten gaan helpen.

Voor een basisschool leerling na bliksemstage bij Coloriet was de dag in elk geval geslaagd. “Ik vond vooral het praten met de ouderen leuk. We hebben een heel leuke en leerzame ochtend gehad. Vanochtend heb ik gezien dat ik de zorg echt heel leuk vindt. Dank dat we hier mochten zijn!.”

“We hopen dat de kinderen ontdekken hoe mooi en divers het werk in onze sector is”, zei Jelle Boonstra, directeur van medeorganisator Regioplus. “Zodat ze aan Zorg & Welzijn denken als ze straks een keuze moeten maken voor hun profiel of vervolgopleiding. De zorg biedt veel kansen, we hebben nieuwe mensen hard nodig. Door initiatieven als dit willen we de tekorten in de zorg tegengaan.”

Daniël Roos, oprichter van de andere organiserende partij JINC, vulde aan: “Veel leerlingen hebben een beperkt idee van wat er te koop is op de arbeidsmarkt. En dat geldt vooral voor degenen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. We willen de horizon van deze kinderen verbreden, hen laten ontdekken wat kansrijke beroepen zijn én waar hun eigen talenten liggen.”

De Bliksemstages vonden plaats op 29, 30 en 31 oktober. Er deden 13 organisaties; zij ontvingen leerlingen van 5 verschillende scholen.