Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 25-01-2019Naar overzicht

Kinderen een dag de baas in Flevoland25 jan 2019

Ruim 200 kinderen namen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. In Flevoland deden onder meer Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere, Coloriet, Woonzorg Flevoland, Triade-Vitree en Provincie Flevoland, evenals burgemeesters Franc Weerwind (Almere) en Ina Adema (Lelystad).

Goede start op de arbeidsmarkt
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Belofte voor later
Daarom organiseert JINC, naast haar reguliere projecten, jaarlijks Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

Conferentie
De dag werd afgesloten met een conferentie in het Agora Theater in Lelystad. Daar keken de jonge en volwassen bazen met elkaar terug op de dag en wisselden ervaringen uit.