Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 25-02-2019Naar overzicht

HR professionals aan het denken gezet over leiderschap en duurzame inzetbaarheid25 feb 2019

Tijdens de HR bijeenkomst van Zowelwerk op 12 februari gingen HR professionals aan de slag met het thema Leiderschap en Duurzame inzetbaarheid. Joris Kuppens van Progressional People vertelde over dit onderwerp waarbij het Semco Health Model centraal stond. Deelnemers zijn met veel praktische voorbeelden en indringende vragen aan het denken gezet over de invloed van leidinggevenden op medewerkers.

Reflectie
De bijeenkomst begon met een prikkelende stelling: ‘Werken brengt de gezondheid ernstige schade toe.’ De gedachte achter deze stelling is dat als medewerkers niet of te weinig uitgenodigd worden om mee te denken in een organisatie, dit een negatieve invloed kan hebben op de creativiteit, motivatie en werkplezier.

Vertrouwen
Vervolgens stelde Kuppens de vraag: ‘Hoeveel vertrouwen geef je je medewerkers?’ Medewerkers die voldoende vertrouwen en waardering  van hun werkgever krijgen, presteren beter. Vertrouwen geven is gratis en wederkerig. De managementstijl van veel organisaties is gebaseerd op controle. Dat staat haaks op vertrouwen. Dit belemmert innovatie in een organisatie, want innovatie en controle gaan niet samen. De basis van alles is dus vertrouwen.

Zelfmanagement
Nog twee prikkelende stellingen gaven stof tot nadenken: ‘Ongelukkige mensen zijn de killer voor organisaties’ en ‘Gelukkige mensen zijn de giller voor organisaties’. Geef medewerkers meer ruimte om te handelen, zodat ze zich eigenaar voelen over hun werk. Bevorder zelfmanagement van medewerkers, dat prikkelt hun gezond verstand en de motivatie. Te veel protocollen in een organisatie remmen het vermogen tot zelfmanagement van medewerkers waardoor mensen afstompen.

Leiderschap
De kunst van effectief leidinggeven is het beste bij mensen naar boven brengen, zodat er energie vrij komt voor het gezonde verstand, autonomie en voor innovatie.