Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 22-06-2020Naar overzicht

Extra handen voor de zorg: hoe verder?22 jun 2020

Op het moment dat de coronacrisis uitbrak en de zorginstellingen op volle toeren moesten draaien, zijn we met diverse partijen aan de slag gegaan om te komen tot Extra handen voor de zorg. Een platform waar mensen met een zorgachtergrond zich aanmelden en waar zorginstellingen extra personeel vanwege de coronacrisis kunnen aanvragen. Voor regio Flevoland verzorgt het Regionaal Contactpunt Flevoland van Zowelwerk de matching van vraag en aanbod. We zien dat vraag en aanbod op het platform is afgenomen, maar we pakken incidentele vragen natuurlijk op.

Platform blijft operationeel

Het platform blijft beschikbaar. We houden het operationeel en als het nodig is gaan we weer actief werven voor extra personeel. We gaan ook het bestand opschonen, zodat we een actuele lijst hebben als er een vraag van een organisatie binnenkomt.

Nieuw systeem

Het technisch systeem waarin we vraag en aanbod matchen is geheel vernieuwd. Dit betekent dat kandidaten vanaf heden ook hun eigen aanmelding kunnen bijwerken. Zo hopen we het bestand actueel te houden en snel te kunnen schakelen wanneer nodig.

Voorbereiden op een nieuwe golf

Nu de vraag naar ondersteuning afneemt, is Zowelwerk samen met de diverse partijen de stand van zaken aan het opmaken. Hoe is er samengewerkt en wat kunnen we verbeteren? Met in ons achterhoofd een mogelijke tweede coronagolf of andere crisis die onze gezondheidszorg overspoelt. Wat hebben we geleerd van afgelopen periode? En hoe kunnen we die leerpunten gebruiken om bij een eventuele nieuwe golf op efficiënte en effectieve wijze bij te dragen? Vragen die we de komende periode samen met ons netwerk hopen te beantwoorden.

Meer informatie

Organisaties en kandidaten die meer informatie willen, kunnen contact met ons opnemen:

info@zowelwerk.nl

of 0320-244259.