Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 09-05-2019Naar overzicht

Eefke Meijerink nieuwe directeur van Zowelwerk 09 mei 2019

Eefke Meijerink (46) wordt de nieuwe directeur van CMO Flevoland, waar Zowelwerk onderdeel van uitmaakt. Ze volgt Peter de Vreede op die eind september met pensioen gaat. Eefke Meijerink start half augustus met haar werkzaamheden.

Ze heeft er zin in: “Mijn drijfveer is dat mensen tot hun recht komen doordat ze gehoord worden, mee kunnen doen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarop zouden zorg en ondersteuning gericht moeten zijn. Ik ben heel enthousiast en gedreven om hieraan vanuit CMO Flevoland en Zowelwerk een bijdrage te leveren en ik kijk uit naar alle ontmoetingen met mensen die dat samen met ons willen doen.”

Meijerink woont met haar partner en dochter in Zwolle. Ze studeerde sociologie in Utrecht en was jarenlang actief in de Zwolse gemeentepolitiek. Ze zat in de gemeenteraad en volgde in 2017 Nelleke Vedelaar op als wethouder. Dat was ze tot juni 2018.

Voorafgaand aan haar wethouderschap was Meijerink directeur van de Creatieve Coöperatie in Zwolle. Ze adviseert momenteel in Kampen over de oprichting van een bewonerscoöperatie en denkt mee over de toekomst van Eureka in de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast zit ze in de Raad van Advies van de Kunstenbond en is ze moderator bij Club Cele.

Ze krijgt genoeg te doen, verwacht ze. “Door de opeenstapeling van transities in het sociaal domein zoeken inwoners, organisaties en overheden naar nieuwe stabiliteit en werkende oplossingen. Tel daarbij de oplopende personeelstekorten in zorg en welzijn bij op en er ligt een flinke uitdaging waar ik samen met de teams binnen CMO Flevoland voor ga staan.” Zowelwerk levert daar, als onderdeel van CMO Flevoland, een belangrijke bijdrage aan. Door te streven naar een gezonde balans op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn wordt continuïteit en toegankelijkheid van kwalitatief goede zorg voor elke burger mogelijk gemaakt.

Foto: Albert Bartelds