Geplaatst op: 06-02-2018Naar overzicht

"De toekomst maken we samen"06 feb 2018

ROC Friese Poort over het Zorg- en Welzijnspact Flevoland

Een van de deelnemers van het Zorg- en Welzijnspact van het eerste uur is ROC Friese Poort. Maarten Walda, opleidingsmanager Gezondheidszorg bij ROC Friese Poort, legt uit waarom deelname voor zo belangrijk is.

“Het Zorg- en Welzijnspact is een van de plekken waar wij met het werkveld in gesprek gaan over onderwijs- en werkveldontwikkeling. De toekomst maken we samen. We buigen ons onder andere over het ‘hoe en wat’ voor onze regio. Deze samenwerking lijkt vooral een positief effect te hebben op communicatie, draagvlak en motivatie van betrokkenen.”

Vier beloften

“Wij zijn een christelijk ROC. Mede vanuit die traditie voelen we ons sterk betrokken bij onze studenten en partners en doen we in onze nieuwe missie een viertal beloften. Deelname aan het Zorg- en Welzijnspact sluit goed aan bij deze beloften:

 1. Wij lopen voorop bij de ontwikkelingen in het werkveld.
  Het Z&W-pact is een van de plekken waar wij met het werkveld in gesprek gaan over de ontwikkelingen.
 2. Wij garanderen dat studenten bij ons het beste uit zichzelf kunnen halen.
  Het mee mogen praten en denken van studenten levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onderwijs en zorg. Studenten uitnodigen om een bijdrage te leveren, is volgens mij een volgende stap voor het Z&W-pact.
 3. Wij zijn het opleidingsinstituut waar iedereen zich een leven lang kan ontwikkelen.
  Een leven lang leren is een vereiste om mee te kunnen komen in de snel veranderende wereld. Iedereen die zich wil ontwikkelen, kan bij ons terecht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ondersteuning. Het Z&W-pact heeft zich afgelopen jaar ontwikkeld tot een broedplaats van onderwijs- en werkveldontwikkeling.
 4. We verbinden ons aan de regio.
  Het Z&W-pact heeft de ambitie om een duurzaam leefbare regio te realiseren. ROC Friese Poort levert hier een bijdrage aan door talentvolle mensen af te leveren en te participeren in maatschappelijke activiteiten.”

“De deelnemers van het Zorg- en Welzijnspact Flevoland, onderwijs en werkveld, hebben elkaar gevonden in dit samenwerkingsverband en werken in toenemende mate samen om kwalitatief goede zorg leveren. Daarom vinden we het belangrijk mee te doen.”