Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 09-05-2019Naar overzicht

Contactpunt Zorg en Welzijn Flevoland - Een half jaar verder09 mei 2019

Begin november ging de landelijke publiekscampagne ‘Ik Zorg’ van start. Om te laten zien hoe mooi en divers werken in zorg en welzijn is en scholieren, zij-instromers, herintreders én zorgmedewerkers te verleiden (opnieuw) te kiezen voor deze sector. Om de toestroom van geïnteresseerden in goede banen te leiden, is een landelijk centraal welkomstpanel ingericht. Het panel leidt bellers door naar regionale contactpunten. Zowelwerk heeft het Regionaal Contactpunt Zorg en Welzijn in Flevoland opgezet. Inmiddels is het contactpunt een half jaar actief en kunnen we een eerste balans opmaken.

Vindbaar
Inmiddels heeft het Regionaal Contactpunt Zorg en Welzijn met ruim 60 mensen contact gehad. Geïnteresseerden weten het contactpunt steeds beter te vinden. Naast het landelijk belpanel komen ze via werkgevers, het UWV of via onze website zowelwerk.nl binnen. De grootste groep bestaat uit zij-instromers die graag een carrièreswitch willen maken, omdat zij op een andere manier een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Opvallend is dat nu ook jonge mensen, zoals studenten, het contactpunt benaderen voor informatie over vakantiewerk of stagemogelijkheden. Evenals professionals uit de sector met diploma die graag in een andere branche willen gaan werken. Alle bellers geven aan blij te zijn met het contactpunt, omdat zij daar “hun ei kwijt kunnen en een klankbord hebben voor hun vragen over hun loopbaan”.

Wat doen we precies?
Vanuit het contactpunt werken diverse partijen samen om geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn op maat te helpen. En om te zorgen dat professionals zoveel mogelijk behouden blijven voor zorg en welzijn en de regio. Annick en Mildred, regiocoördinatoren van het contactpunt, bieden - naast een luisterend oor - hulp om een stapje verder te komen in de zoektocht van de kandidaten. Dat is geen bemiddeling of matching, maar wel tips over bijvoorbeeld welke organisaties en/of opleidingen er in Flevoland zijn die bij de betreffende vraag passen, verwijzing naar ‘werken bij’-pagina’s en (BBL)vacatures en oriëntatie- of kennismakingsmogelijkheden. Ook raden wij alle kandidaten aan de loopbaanportal van Zowelwerk te gebruiken en gebruik te maken van het gratis loopbaanadvies van Sterk in je Werk.

Dinsdag Kandidatendag
Het contactpunt werkt ook nauw samen met o.a. werkgevers zorg en welzijn in Flevoland. Om te weten welke mogelijkheden zij hebben voor kandidaten die zich melden bij het contactpunt. Maar ook bijvoorbeeld om kandidaten onder de aandacht te brengen. Zo verspreidt het contactpunt elke dinsdag de ‘Dinsdag Kandidatendag’ mail met nieuwe kandidaten die een openbaar profiel hebben aangemaakt op de loopbaanportal van Zowelwerk. Inmiddels is er van een groot aantal organisaties een contactpersoon bekend en is daarmee gesproken over de opzet en mogelijkheden van samenwerking.

Naamsbekendheid
De komende periode wil het contactpunt beter bekend worden in de regio door het organiseren van voorlichtingen, aansluiten bij oriëntatie- en banenmarkten en een online campagne. Er wordt ook gewerkt aan online banners voor werkgevers. Daarmee kunnen bijvoorbeeld afgewezen kandidaten en bezoekers van ‘werken bij’-pagina’s verwezen worden naar het contactpunt. Om zo te zorgen dat deze mensen zoveel mogelijk behouden blijven voor de sector én de regio.

Meer weten en/of contactpersoon doorgeven
Nog geen contactpersoon doorgegeven? Of wil je meer weten over het regionaal contactpunt of hierover meedenken, neem dan contact op met Annick van der Hoeven of Mildred Antonius via contactpunt@zowelwerk.nl of 06 - 402 520 03.