Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Geplaatst op: 22-01-2019Naar overzicht

‘Help mijn medewerker verzuimt!’: concrete handvatten en stappenplan bij psychisch verzuim22 jan 2019

Tijdens de eerst HR bijeenkomst in het nieuwe jaar ging Willeke Nijkamp, arbeidsdeskundige bij Vitaal Verder, in op de begeleiding van medewerkers met psychische klachten. De deelnemers kregen veel praktische handvatten en een concreet stappenplan mee voor het omgaan met deze vorm van verzuim.

Twee weken rust
Bij één op drie medewerkers heeft verzuim te maken met psychische klachten. Veelal zijn er vooraf al signalen zoals emotionele instabiliteit, depressie, fobieën, aandachtstoornissen. Nijkamp benadrukte dat het bij psychisch verzuim belangrijk is om de medewerker de eerste twee weken rust te gunnen om het probleem te erkennen.

3x kort = 1x lang
Regelmatig kort verzuim is vaak ook een teken van psychische klachten. Bij frequent verzuim is dan ook de regel: 3x kort is 1x maal lang. Een tip is om bij regelmatig kort verzuim direct het gesprek aan te gaan. De rol van de leidinggevende is hierbij erg belangrijk. Maar hoe voer je dat gesprek? Het is niet de bedoeling om voor dokter te spelen, maar om te achterhalen waarom een werknemer zo vaak ziek is. Waarbij je als leidinggevende ook wijst op de continuïteit van het werk.

In gesprek blijven
Nijkamp hamerde er ook op om in gesprek te blijven met de zieke medewerker: de werknemer moet zich gehoord voelen. Ga het gesprek zorgvuldig aan en maak een plan van aanpak voor de werkhervatting. Bepaal de spelregels met elkaar. Indien nodig schakel een arbeidsdeskundige in en stel gerichte vragen.

Meer weten over het omgaan met verzuim. Op 28 mei van 9.30 – 11.30 uur organiseert Zowelwerk een verdiepende bijeenkomst: “Omgaan met complex verzuim”.