Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Datum: 26 november 2019Naar overzicht

Masterclass Wet arbeidsmarkt in balans en compensatieregeling transitievergoeding26 nov 2019

Wat betekent de WAB (wet arbeidsmarkt in balans) voor jou en hoe kun je daarop anticiperen? En hoe zit het exact met de compensatieregeling transitievergoeding bij ziekte? Hoe weet je zeker dat je de compensatie van het UWV ontvangt?

Resultaat
Na het volgen van deze Masterclass weet je of het makkelijker of moeilijker wordt om werknemers te ontslaan. Je bent op de hoogte van de wijzigingen in de vergoedingen en de mogelijkheden om je personeelsbestand flexibel te houden. Ook weet je alles van de wijzigingen op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht én hoe dat doorwerkt in de (transitie)vergoedingen.

Daarnaast heb je inzichtelijk of het verstandig is om de slapende dienstverbanden na 104 weken ziekte te beëindigen of dat het beter is om te wachten. En hoe je zeker weet dat je ook daadwerkelijk de compensatie van het UWV ontvangt.

Belangrijker nog is dat je weet hoe jouw organisatie zich moet voorbereiden op de nieuwe wetgeving en hoe je deze kennis nu al kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Inhoud Masterclass
In 3 uur word je volledig bijgepraat over o.a.:

  • de wijzigingen in het ontslagrecht: wordt het echt makkelijker om te ontslaan? Welke gevolgen heeft dit in ons beleid over ‘dossiervorming’?
  • vergoedingen: wordt het duurder of goedkoper?
  • de verhoogde opbouw van de transitievergoeding voor werknemers die ouder zijn dan 50 jaar en 10 jaar in dienst zijn: tot wanneer blijft die gelden?
  • welke regels gelden voor de compensatie voor de transitievergoeding bij ziekte? Moet ik het slapende dienstverband nu juist wel of niet beëindigen? En hoe zit dat expliciet voor de oudere werknemer? Welke stukken heb ik nodig voor de aanvraag?
  • ZZP-ers, kan ik die zonder risico’s (blijven) inhuren?
  • het beleid over het inzetten van oproepkrachten en payrollmedewerkers: moet je het beleid hierop aanpassen?
  • de nieuwe ketenregeling, hoe werkt die precies? En de proeftijd? Moet je de standaard arbeidsovereenkomst hierop aanpassen?
  • en hoe zit het met de verhoging van de ww-premie voor tijdelijke contracten? Welke consequenties heeft dit?

Waar & wanneer
De Masterclass wordt gehouden op dinsdag 26 november 2019 van 09:30 – 12:30 uur. De Masterclass vindt plaats bij Zowelwerk in Lelystad (De Schans 19-45 | 8231 KA).

Doelgroep
Deze Masterclass is geschikt voor elke medewerker die regelmatig te maken heeft met HR gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld: adviseurs of managers P&O/HRM, maar ook medewerkers van de loonadministratie.

Door wie
Roelien Klaver en Anouk Zwarenstein verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Kosten en opgeven
De kosten van deze masterclass voor leden van Zowelwerk €150,- p.p.
Niet-leden betalen €300,- p.p. Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt €50,- administratiekosten in rekening gebracht. Voor vragen kan je contact opnemen met Yamina Krai bereikbaar op telefoonnummer 06 36521696. Direct je plek reserveren? Meld je aan via het digitale formulier.