Meer weten over werken en leren in zorg en welzijn in Flevoland?

Bel
088 0182 888
Of stuur ons een bericht
Datum: 24 september 2019Naar overzicht

Masterclass Arbeidsrecht; actualiteiten arbeidsrecht, de toepassing van een cao en de medezeggenschap in de zorg 24 sep 2019

Actualiteiten: nieuwe cao’s, uitspraken, wetgeving & updates
In de ochtend zoomen we in op de actualiteit. Je wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe cao's en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters die relevant zijn voor het beleid van de organisatie. Met deze informatie ben je in één klap weer helemaal bij in de wet- en regelgeving.

Toepassing van een cao en medezeggenschap
In middag bespreken we hoe je jouw cao moet lezen en wat de (on)mogelijkheden zijn om daar van af te wijken. Mag je andere arbeidsvoorwaarden bieden? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als je in strijd met de cao handelt? Daarnaast bespreken we hoe de medezeggenschap werkt in zorg en welzijn via ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging en cliëntenraad.

Datum en tijd
Dinsdag 24 september 2019
9.30 - 15.30 uur (vanaf 09.15 uur inloop)

Locatie
Zowelwerk
De Schans 19-45, Lelystad

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na deze masterclass weet je exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet je hoe je jouw cao moet lezen en of je hiervan kunt afwijken. Je weet ook voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen en hoe zo’n proces eruit ziet.

Kosten
Leden van Zowelwerk ontvangen 25% korting op de niet-leden prijs, deze korting is reeds verwerkt in de genoemde prijs. Deelnamekosten* zijn:

  • Leden ZWW: 360,-*
  • Niet-leden ZWW: 450,-*
    *Genoemde prijs is inclusief lunch en exclusief btw.

Bij afmelding binnen 14 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt 20% annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit ben je de volledige deelnamekosten verschuldigd. In de bevestigingsmail die je na aanmelding ontvangt, staat tot wanneer je gratis kunt annuleren. No show: Indien je niet aanwezig bent bij de activiteit zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de gemaakte kosten volledig bij je in rekening te brengen.

Door wie
Annelies Baas en Anouk Zwarenstein verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Aanmelden
Je kunt je tot 23 augustus aanmelden voor deze masterclass via het digitale formulier.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem contact op met Yamina Krai via y.krai@zowelwerk.nl of bellen 06 36521696.